Semestra billigt med barn

En semesterresa med hela familjen är något vi säkert alla längtar efter. Att få komma ifrån vardagen och uppleva något nytt, men inte behöva lägga ut en förmögenhet. Vi vet alla för väl att en semester kan springa iväg i pris, men det finns många sätt att semestra billigt med barn också. Det handlar mycket om vad ni väljer att göra på semestern och hur pass ”fint” det ska vara.

Resmålen

Det bästa är om ni inte har några speciella önskemål om vart resan ska gå, för då är utbudet mycket större. Var lite äventyrliga och låt billiga flygpriser få styra era val. Det finns många kampanjer med billiga flyg utomlands hela tiden. Kan ni vara flexibla med perioden ni vill resa med är det ännu större chans att ni hittar en billig flygresa. Flygresor med flera byten är också billigare, men resan tar desto längre tid och kan vara påfrestande på barnen.

Aktiviteter

Visst är det roligt att besöka Disney World eller gå på Legoland, men barn tycker även att saker som inte kostar så mycket är roliga. Det finns många gratis aktiviteter, oavsett vilket resmål ni väljer. Skapar ni er egen historia och spänning i det ni gör har barnen garanterat det roligt också. Naturen är en plats att vistas i som inte kostar något och här kan ni fiska, vandra, bada, titta på djur, leta djurspillning och gissa djuret, spana efter fåglar, göra upp er egen eld och ofantligt mycket mer. Paddla kanot eller hyra cykel är också billiga nöjen. Det finns alltid någon gammal ruin att besöka, ett naturfenomen att beskåda, kanske grottor att utforska, snorkla och se häftiga saker. När det gäller aktiviteter är det nog bara fantasin som sätter gränser.

Boende

Oavsett vart ni reser måste ni också sova någonstans. Det billigaste alternativet är att tälta eller sova i vindskydd, vilket kan vara aktuellt för vissa resmål och vissa säsonger. Det näst billigaste är att ta in på olika vandrarhem eller B&B. B&B är dock lite dyrare än vandrarhem, men ofta billigare än hotell. Ett annat alternativ är Airbnb. Då hyr ni ett rum, en lägenhet eller ett hus av en privatperson. Att hyra en stuga är också ett billigt alternativ till boende. Det finns olika stugbyar och även privatpersoner som hyr ut sina stugor. Här kan ni komma billigt undan och samtidigt kanske få en spännande natur direkt utanför dörren. Speciellt om ni är fler än en familj. Är det så att ni tänker ta med er bilen på semestern är ett alternativ att hyra husvagn. Det har sin charm att spendera några dagar på en husvagnscamping, och ni kan resa runt till olika platser och samtidigt alltid ha ett boende med er.

Maten

Känslan av att kunna gå på restaurang, slippa laga mat och få maten serverad är för många något som hör semestern till. Reser man utomlands är det dessutom spännande att prova på deras matkultur och ofta är det billigare att gå på restaurang utomlands än hemma i Sverige. Kombinera restaurangbesöken med att ni dessutom lagar vissa mål mat själv, som frukost och lunch. Reser ni i Sverige kommer ni billigast undan med att laga all mat själv. Men glöm inte att en varmkorv i bröd är lyxmat för ett litet barn, det behöver inte var mer avancerat.