Resmål för semester med barn i Sverige

En bra semester handlar inte om vart man åker, utan vad man gör. Bara för att man åker till andra sidan jorden innebär det inte att det blir en perfekt och minnesvärd familjesemester. För barn är en bra semester den tid man tillbringar tillsammans och de saker man gör ihop. Vill man uppleva saker tillsammans med sina barn har Sverige så mycket att erbjuda, förutom kanske vädret då. Naturturism är något som blir mer och mer populärt bland familjer. Man vill ut i naturen för att uppleva djur och natur och är det något Sverige har gott om så är det natur.

Mitt Skåne

Vad sägs om att bo mitt ute i bokskogen i en Mongolisk yllehydda? Bara för att man vistas i naturen, innebär det inte att man behöver bo obekvämt. Detta naturhotell är en upplevelse i sig och kombinera den med utomhus matlagning och trädklättring med rep och sele. Då har ni upplevt den skånska naturen fullt ut. Det bästa med att semestra mitt i Skåne är att man har nära till allt. Här finns slott att besöka, Skånes djurpark, som låter er komma nära djuren, fladdermussafari, kanotpaddling, leksaksmuseum, oändliga stränder, ridning, örnskådning och nationalparker. Söderåsens nationalpark har ett eget naturum och en promenad till kopparhatten är både spännande och vacker.

Gotland

Gotland är som gjort för barnfamiljer. Stränderna är långgrunda och naturen är vacker. Fåren är ett roligt inslag och dem kan man springa på överallt. Man kan gå på fossiljakt på stränderna, titta på raukar, utforska grottor och bada såklart. Alla älskar vi väl Pippi Långstrump och Kneippbyn med sin Villa Villekulla blir ett roligt besök. Visby är en charmig gammal stad med sin ringmur och är man där på vikingaveckan får man se både riddare och vikingaspel. Garanterat uppskattat bland både barn och vuxna.

Fjällen

Vår svenska fjällnatur är underbar och inte bara på vintern, när man kan åka skidor. På sommaren kan man uppleva riktiga äventyr med barnen och det behöver inte vara något komplicerat. Ta kabinbanan till Åreskutan och vandra sedan upp till Toppstugan. Här kan ni belöna er med kanelbullar och firar er första bedrift tillsammans som familj. Förutom att njuta utsökta kanelbullar kan ni njuta av utsikten som obeskrivligt vacker. Är man sugen på mer naturupplevelser finns här vattenfall, renar, midnattssol och norrskenet.

En liten storstad

Malmö är Sveriges tredje största stad och här kan man bo med närhet till både staden och stranden. Parkernas stad, kan man kalla Malmö för och här finns ett antal fina parker, med många temalekplatser. Malmöhus museum ligger nära centrum och där ligger också tekniska museet med ett interaktivt experimentarium. I själva Malmöhusslott finns det en reptil- och akvarieavdelning som är mycket omtyckt. Staden bjuder även på en rad aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns Folkets Park, som till ytan är större än tivolit i Köpenhamn. Parken bjuder på karuseller, teater, ett stort lekområde, Arken Zoo med klappvänliga djur och ett reptilhus med alligatorer, ormar och andra mysiga kräldjur.