Hyr ett hus för familjesemestern

Det blir allt populärare att hyra ett hus på semestern snarare än att boka hotell. Speciellt populärt är det bland barnfamiljer och är man en stor familj kan ett hotellboende bli dyrt. Fördelen med att hyra ett hus är att man kan rå om sig själv. Om man är flera familjer som hyr tillsammans, kan man dessutom få ett riktigt bra och prisvärt boende. Det är inte svårt att hyra hus utomlands idag och det finns mängder med olika sajter på nätet som förmedlar hus. Slipp de typiska turistområdena och bo mitt bland lokalbefolkningen.

Fördelar med att hyra hus

Att hyra ett hus på semestern har många fördelar. Man har eget kök och kan själv laga maten, vilket blir billigare. Har man dessutom små barn kan man gå upp på natten och fixa med vällingen utan att man stör någon. Man behöver inte heller vara orolig att gästerna i rummet bredvid klagar på högljudda barn och hyr man ett hus med pool, slipper man även trängas med andra i poolen. Att handla mat i lokala butiker är en upplevelse i sig. Det är spännande att botanisera runt bland matvaror, som man kanske inte har hemma. Barn tycker också det är roligt att titta på allt som är annorlunda mot hemma.

Har man redan bestämt sig vart och när man ska åka, gäller det att vara ute i god tid för att hitta det perfekta huset. Hus med pool och som ligger nära hav och strand är dyrare än andra, men är man två eller till och med tre familjer som reser tillsammans, kan man komma ner i pris rätt så bra, eftersom alla delar på huskostnaden. Är man många kan man dessutom gå upp ett snäpp i kvaliteten. Hus nära byar och städer är också populärt, likaså nära flygplatser där det är lätt att ta sig till huset. Det kan löna sig att även hyra bil när ni hyr hus. Då är ni inte beroende av taxi utan kan ta er själv till huset, det gör inget om huset inte ligger på gångavstånd till stranden och ni kan enkelt göra längre utflykter.

Undvik att bli lurad

Det säkraste är att hyra ett hus genom en svensk förmedlingstjänst. Man kan känna sig ganska trygg med att man får det man avtalat om och skulle något bli fel, kan man klaga hos Allmänna Reklamationsnämnden. Det går även bra att hyra via utländska förmedlare, som har liknande trygghet. Dock kan det vara svårt att reklamera och det är viktigt att man kan läsa och förstå hela avtalet. Det är även många som hyr privat, genom till exempel det mycket populära Airbnb. De garanterar viss säkerhet både för den som hyr ut huset och för den som hyr det. Det kan vara riskabelt att hyra av en privatperson, men det är också lika riskabelt för en privat person att hyra ut. Det är det Airbnb försöker täcka i sina avtal.