Barnvänliga resmål i Europa

Vill du inte spendera flertalet timmar på ett flygplan, finns det många härliga resmål i Europa att åka till. Här finns i princip hur mycket som helst att välja på och vad ni väljer beror lite på vad ni som familj gillar att göra och i vilken ålder barnen är. De flesta åker på en sol och bad-semester och lite färre åker till en storstad. Det finns inga dåliga resmål och även den minsta byn kan ha något som barnen kommer att minnas för resten av livet. Det viktiga är att resa på barnens villkor och göra saker som både vuxna och barn tycker är roligt. Här tipsar vi om resmål som fler barnfamiljer borde prova på.

Magiska slott

Var kan man hitta sagoslott, sjöodjur, riddare och oändliga vidder? Jo i Skottland så klart och vilka barn tycker inte om slott och riddare. Skottland är ett perfekt land att hyra bil i och köra runt. Besök Dunottar Castle, spana efter Loch Ness-odjuret, åk linbana i Cairn Gorms nationalpark, upplev djuren på nära håll i safariparker och vildmarkscenter eller ta en tur upp till Skottlands högsta berg Ben Nevis. Storstäderna Edinburgh och Glasgow erbjuder mycket aktiviteter i form av interaktiva museum, zoo, botanisk trädgård med ett jättelikt växthus och mycket mer.

I Potters värld

Till London kan man åka med barn som är i skolåldern och här finns gott om saker att göra, men framförallt kan man åka rakt in i Harry Potters värld. Warner Bros har öppnat upp sin stora studio där alla Harry Potter-filmerna spelades in. På 50 000 kvadratmeter kan man se Dumbledors rum, sovsalarna, den stora matsalen, mängder med rekvisita, trippeldäckaren, den förbjudna skogen, Hagrids hus och Diagonalgränden såklart. När man har sett sig mätt på allt kan man ta en sightseeingtur runt London med de berömda röda dubbeldäckarna, besöka vaxkabinettet, Madame Tussauds och ta en titt på Big Ben. Ett besök på Hamleys är ett måste. Det är världens äldsta leksaksbutik och här finns sex våningar av leksaker, som säkert tröttar ut det mest ihärdiga barnet.

Jorden är platt

Nederländerna är ett litet fantasirikt land, med alldeles för mycket folk. Här är i princip nära till allt och eftersom det är ett väldigt platt land är cykel ett perfekt sätt att ta sig runt på. Här finns mängder med cykelleder och kanaler, så både en cykelsemester och en båtsemester fungerar här. Har man väldigt små barn, kan en båtsemester på kanalerna vara ett mysigt sätt att tillbringa semestern på. Puttra runt i sakta takt och stig av och njut av de små pittoreska byarna, naturen och maten. Attraktionerna i Nederländerna är även de många. Förutom härliga stränder finns här flertalet stora nöjesparker, djurparker, delfinarium, barnvänliga museum och mycket mer. Nederländerna är ett bra land att åka till, oavsett barnets ålder.